Lintvoegmeting en vloerwaterpassing in Den Haag

Lintvoegmeting en vloerwaterpassing in Den Haag

Lintvoegmeting en vloerwaterpassing in Den Haag: Wat is een Lintvoegmeting en vloerwaterpassing?Lintvoegmeting en vloerwaterpassing in Den Haag

Lintvoegmeting en vloerwaterpassing zijn effectieve methoden om de eventuele scheefstand van een pand of woning in kaart te brengen. Met name wanneer u de aankoop van een ouder pand of woning overweegt, doet u er goed aan om middels specifiek verzakkingsonderzoek na te gaan hoe het met de staat van de fundering gesteld is.

Bouwkundige keuring  Den Haag verzorgt uw lintvoegmeting of vloerwaterpassing, of desgewenst beiden, zowel als losstaande metingen maar ook als onderdeel van een uitgebreider funderingsonderzoek.

Lintvoegmeting en vloerwaterpassing in Den Haag

Het is goed om te weten dat een lintvoegmeting niet gebruikt kan worden om de voortgang van eventuele verzakking in kaart te brengen. Dit heeft te maken met de nauwkeurigheid van de meting, welke niet groter geacht wordt dan ongeveer 5mm. Dit valt te wijten aan het metselproces en eventuele, minimale afwijkingen van de gevelstenen. Wilt u de snelheid van een bestaande verzakking in kaart brengen, dan kunnen wij u hieromtrent apart informeren middels alternatieve methoden.

Een lintvoegmeting is echter wel geschikt om te kijken in hoeverre het pand vervormd is sinds de bouw ervan. Bepaalde punten rondom de buitengevel van het gebouw worden hiervoor als uitgangspunt genomen: De zogenaamde lintvoegen binnen het metselwerk bijvoorbeeld, maar ook andere vaste elementen van het gebouw zijn denkbaar. Voor wat betreft de lintvoegen mag worden aangenomen dat deze bij de bouw geheel waterpas gelegen hebben, waardoor nu een goede indicatie verkregen kan worden van de hedendaagse verzakkingsstatus.

Lintvoegmeting en vloerwaterpassing in Den Haag: Vloerwaterpassing  simpel uitgelegd

Een vloerwaterpassing berust op hetzelfde principe als de lintvoegmeting, maar gebruikt een ander uitgangspunt. Hierbij wordt gekeken naar het verloop van de vloeren binnen het pand: Liggen deze nog steeds waterpas of is er sprake van afwijkingen? Ook bij vloeren mag men ervan uitgaan dat deze bij de bouw van het pand geheel recht gelegen hebben. De mate waarin de huidige ligging afwijkt van waterpas-niveau geeft inzicht in de mate van vervorming van het pand. Omdat men bij deze methode niet afhankelijk is van de uithoeken en/of buitengevel van het pand, kan deze meting ook worden toegepast wanneer u slechts één onderdeel van een groter gebouw in kaart wilt brengen.

Bouwkundige keuring in Den Haag adviseert u graag wat betreft de meest geschikte meting voor uw eigen individuele situatie; neem hiervoor eenvoudigweg contact met ons op!